7 Haziran genel seçimlerinde bölge illerine 20 bin polis gönderilecek, polislerin 3 ay boyunca bölge illerinde kalacağı ve ihtiyaçlarının il valilikleri tarafından karşılanacağı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 18 kent ile ilçelerine, 3 ay süreyle görev yapmak üzere 20 bin polis gönderiyor.

İsmail Avcı’nın Zaman gazetesindeyer alan haberine göre, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çatalkaya’nın imzası ile 7 Haziran 2015’te yapılacak olan 25. dönem milletvekili seçimlerinde 18 kent ile ilçelerine 3 ay süreyle “görev” yapmak üzere 20 bin polisin gönderileceği belirtildi.

‘GEÇMİŞ YILLARDAN FARKLI’ VURGUSU


Polislerin maaş dışındaki güvenlik, beslenme, temizlik, konaklama ve barınma dahil bütün ihtiyaçları, gittikleri illerin valilikleri tarafından karşılanacağı belirtilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde alınacak güvenlik tedbirlerinin etkin ve verimli yürütülmesi amacıyla ilgili genelge doğrultusunda geçmiş yıllardan farklı olarak 3 ay öncesinden geçici görevlendirme yapılacaktır.

“…. Görevlendirilecek takviye kuvvetlerin en geç 15 Mart 2015 tarihinde görev mahallinde olacak şekilde seçim sonrasına kadar yaklaşık 3 ay süreyle görevlendirilecektir. Bu kapsamda gönderilen takviye kuvvet personelinin güvenlik, beslenme, temizlik, konaklama ve barınma ihtiyaçları talep eden valilik tarafından karşılanacaktır.

“Takviye kuvvet gönderilecek illerimizde herhangi bir zafiyet oluşmamasının da göz önünde bulundurularak ilgi yazımızla istenen takviye kuvvet taleplerinin tekrar değerlendirilmesinin, makul ölçüler içerisinde belirlenecek yeni taleplerin Güvenlik Daire Başkanlığı’na gönderilmesini rica ederim.”

İLLER

Belgede; Diyarbakır’a bin 500, Cizre’ye 500, Hakkâri’ye 600 özel görevli polisin gönderileceği, takviye polislerin Ağrı, Erzurum, Iğdır, Bingöl, Bitlis, Muş, Tunceli, Van, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Hakkâri, Mardin, Siirt, Urfa ve Şırnak’a gideceği bilgisi verildi.