İsrail'in Gazze'ye saldırısıyla baş gösteren ve sosyal medyada revaçta olan antisemitizm ve Hitler sempatizanlığına Akit gazetesi yeni bir boyut getirdi.

Akit yazarı Hasan Karakaya, deyim yerindeyse skandal bir yazıya imza attı.

Karakaya, İsrail'in Gazze'ye saldırısına sözde 'tepki' gösterirken, bu 'tepki'sini cinsiyetçi ve ırkçı bir propagandayla dile getirdi.

Karakaya "Eyy İsrail yönetimi, size 'O.... çocukları' diyebilir miyim?" başlıklı yazısında, İsrail devleti üzerinden Yahudilere yönelik açıkça ırkçılık yaparken, cinsiyetçi sözlerle bunu besledi ve "Ne ile suçlarlarsa suçlasınlar; Hiç umurumda değil," diye de ekledi.

Akit yazarı Karakaya, nefret söylemiyle dolu yazısında, ettiği küfürler için "hakaret değil, durum tespiti" iddiasında bulunurken; Yahudilikte anneliğin kutsal oluşunu ise bambaşka bir boyuta taşıdı...

"'Çocuğun babası' kavramı yoktur İsrail’de!.. 'Çocuğun anası' vardır!" diyen ve bu sözde 'durum tespiti' üzerinden de çıkarsamalarda bulunan Karakaya, "İsrail çocuklarının çoğu piçtir! Anaları belli'dir ama; 'babaları elli' midir, 'yüzelli' midir, orası meçhul!.. İşte bu yüzden; Çoğu, 'orospu çocuğu'dur!.."  ifadelerine yer verdi.

Karakaya, ilgili yazısının devamında ise ayrımcı, cinsiyetçi ve ırkçı ifadelerini arttırarak sürdürdü.

NOT: Akit yazarının ilgili yazısının tamamı ırkçı ve cinsiyetçi ifadelerle dolu olduğundan, yazının tamamını buraya aktarmadık...