Genç Türk adlı grup Akil İnsanlar heyeti hakkında suç duyurusunda bulundu. Basın açıklamasında Akil İnsanlar'a yönelik tehditvari ifadeler kullanan grubun başkanı, "Akıllı olun, sabrımız taşarsa sizin için hayırlı olmaz" dedi.

İstanbul Adalet Sarayı'na gelen yaklaşık 30 kişilik grup eylem yaptı. Grup, dövizler ve sloganlar eşliğinde basın açıklaması yaptı. "Akıllı olun sabrımızı taşırmayın", "Akil adamlar heyeti yasadışı örgüttür" ve "Çılgın Türkler göreve" yazılı dövizler taşıyan grup, "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları atıldı.

Genç Türk Genel Başkanı Mehmet Esen, gerçekte Türkiye'yi bölme süreci olan ve adına 'barış süreci' denen dönemde karşılarına bir de 'Akil Adamlar Heyeti' çıktığını savundu.

Bu heyetin Abdullah Öcalan'ın isteği doğrultusunda kurulan bir hainler heyeti olduğunu ileri süren Esen, terör örgütünün 30 yıldır yaptıklarını bu heyetin propaganda ile yapacağını savundu.

Tehditvari ifadeler kullanan Esen, "Türk milleti düşmanlığında buluşan bu Apo akıllıları uyarıyoruz. Akıllı olun ve Türk milletinin sabrını sınamayın. Sabrımız taşarsa bu PKK için de Apo için de sizin için de hiç ama hiç hayırlı olmaz" diye konuştu.

Akil İnsanlar'a karşı kendilerinin de 'çılgın Türkler heyeti' oluşturacaklarını söyleyen Esen, Akil İnsanlar hakkında suç duyurusunda bulunmaya geldiklerini söyledi.

Açıklamanın ardından grup suç duyurusunu içeren dilekçeyi savcılığa verdi. Dilekçede, Akil İnsanlar heyetinde yer alan 63 kişi, şikayet edilenler olarak yer aldı. Suçlama olarak 'Anayasa'yı ihlal, TBMM ve hükümetin görevini gasp, Anayasa'yı ortadan kaldırmaya çalışmak, TBMM ve hükümeti ortadan kaldırmaya çalışmak ile suç örgütü kurmak' gösterildi. (Haber7)