Hacettepe Üniversitesi’nde düzenlenecek Arendt Sempozyumu’na katılacak olan Yrd. Doç. Dr. Serdar Tekin, ihraç edildiği gerekçesiyle etkinlikten çıkarıldı. Kararı protesto eden akademisyenler sempozyumdan çekildiklerini açıkladı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Hacettepe Üniversitesi’nde, 10 Mayıs’ta Arendt Sempozyumu gerçekleştirilecek. Sempozyuma davet edilen Yrd. Doç. Dr. Serdar Tekin, KHK ile ihraç edildi. İhraç kararının ardından Tekin’e sempozyuma katılamayacağı bildirildi.

Karara tepki gösteren Doç. Dr. Devrim Sezer, Dr. Duygu Türk, Dr. Onur Kartal ve Berrak Coşkun sempozyumdan çekildiklerini açıkladı. Kararın akademik özgürlük ve Hannah Arendt’in düşüncesiyle çeliştiğini belirten akademisyenlerin açıklaması şu şekilde:

“10 Mayıs’ta Hacettepe Üniversitesi’nde gerçekleşecek olan Arendt Sempozyumu’na tıpkı bizler gibi davet edilen Yrd. Doç. Dr. Serdar Tekin, ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisinin imzacılarından olduğu için Ege Üniversitesi’nden ihraç edilmiş ve hemen ertesinde kendisine sempozyuma katılamayacağı bildirilmiştir. Serdar Tekin’in akademik bir etkinliğe katılmasının engellenmesi, ne akademik özgürlük anlayışımızla ne de kamusal alanı her koşulda savunmak gerektiğini bize tekrar tekrar hatırlatan Hannah Arendt’in düşüncesiyle bağdaşmaktadır. Bu kararın Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nün ortak iradesini yansıtmadığının farkındayız. Ancak eleştirel düşünceyi yaşatmanın akademik ve kamusal tartışmanın sınırlandırılmamasıyla mümkün olabileceği inancı ve sorumluluğuyla, Arendt Sempozyumu’ndan çekildiğimizi ilan ediyoruz.”