Köy isimlerinin yer aldığı tabelaları yenileyen AK Partili Artuklu Belediyesi, Kürtçe X,W ve Q harflerini çıkararak, yerlerine K, H ve V harflerini kullandı. 

Artuklu Belediyesi sosyal medya hesaplarından tabela değişikliklerine ilişkin yaptığı paylaşımlarda “Yön ve mesafe tabelalarımızın montajı devam ediyor” dedi.  Belediyenin yaptığı paylaşımların altına birçok kişi Kürtçe yazılan isimlerin değiştirilmemesi gerektiğini yazdı. 

Artuklu Belediyesi HDP Meclis Üyesi Mehmet Ali Amak da, köy isimlerinden Kürtçe harflerin çıkarılmasına anlam veremediklerini belirterek şöyle konuştu:

“Umuyoruz ki, bu tabelaları yapan firmanın eksikliğinden kaynaklı bir durum olsun. Yoksa köylerin isimlerinden Kürtçe harflerin çıkarılması bilinçli yapıldı ise, bu Kürtçe düşmanlığından başka bir şey değil. Eğer ki, tabelaları hazırlayan firmanın hatası ise, bu da firmanın bu konuda yetersiz olduğunu ortaya koyuyor.  Biz HDP’li meclis üyeleri olarak bu yanlışın bir an önce düzeltilmesi için gerekli adımları atacağız. Pazartesi yılın ilk meclis toplantısı yapılacak. Meclis toplantısında da gündemimiz bu olacak. Bu yanlışın düzeltilmesini bekliyoruz."

Kaynak: MA