Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), 22 Mayıs'taki Olağanüstü Büyük Kongre öncesi genel başkan adayı Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım oldu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in Binali Yıldırım'ın adını resmen açıkladı.

Parti sözcüsü Ömer Çelik'in yeni genel başkan adayı Binali Yıldırım'ı açıklamasının ardından Yıldırım bir konuşma yaptı. Konuşmasından satır başları şöyle:

BİNALİ YILDIRIM: TERÖR BELASINI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN ÇIKARACAĞIZ

“Aklıma bir şey geldi; Temel konuşma yapmaya hazırlanıyormuş, kürsüye çıkmış bakmış ki konuşması yok. Benim ki gibi. Dönmüş demiş ki buraya çıkarken konuşmamı bir Allah biliyordu bir ben. Şimdi artık Allah biliyor. 

“Hepinizin yakından takip ettiği gibi 22 Mayıs 2. Olağanüstü büyük kongremizi gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili bütün parti teşkilatımız canla başla hazırlıklarımızı büyük bir oranda tamamladık. AK Parti demokrasi şölenine hazır. Kurucularından biri olmaktan onur duyduğum AK Parti'nin genel başkan adaylığına layık görülmek benim için onurların en yükseğidir. Çok büyük bir sorumluluktur. Kongrede görevi devredecek olan sayın genel başkanımız, başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisi partimizin kurucu genel başkanı ve lideri Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan'dan aldığı bayrağı bugünlere getirmiştir. 

“AK Parti kongrelerini diğer partilerden ayıran bir özellik vardır. AK Parti kongreleri ayrışma değil, birleşmenin, kardeşliğin, birlikteliğin kuvvetlendirme vesilesidir. Bu kongrenin de çok daha fazla birbirimize kenetlenerek kutlu yürüyüşe devam yolunda bir kararlılık ortaya koyacağına yürekten inanıyorum. Bu süreç içerisinde az önce genel başkan yardımcımızın da dediği gibi, partimizin iştişare süreçleri büyük bir başarıyla sürdürülmüş ve partimizin ana kademelerinde 800'e yakın mensubumuz arasında istişareler tamamlanmış ve neticede bu toplantılarla genel başkan adayının kim olacağına karar verilmiştir. Genel başkan adayı olarak şahsımın gösterilmiş olmasından dolayı gönülden teşekkür ediyorum.

“Diyarbakır'a, hunharca katledilen vatandaşlarımızın yanına gitmeden önce bir şeyi söylemek istiyorum; milletimiz rahat olsun bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız.”

NE OLMUŞTU?

AK Parti'de Nisan ayı sonunda düzenlenen MKYK toplantısında il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin genel başkandan alarak kurula devredilmesinin ardından, 4 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu, kongreye gidileceğini duyurmuş ve aday olmayacağını açıklamıştı.