Dersim’in Ovacık ilçesinde, MLKP tarafından “ajan” iddiasıyla öldürülen Rıza Örük’ün cenazesi toprağa verildi.

Ovacık ilçesine bağlı Sarıtosun köyünde yaşayan 3 çocuk babası Rıza Örük (58), geçtiğimiz perşembe günü odun toplamak için Yaylagünü köyüne gitmişti. Örük’ün cansız bedeni önceki gün Yaylagünü köyüne bağlı Çayırdüzü mezrasında bulunmuştu.

MLKP, yaptığı açıklamada, “Sömürgeci faşist diktatörlük ile işbirliği yapan, bölge halkına ajanlığı dayatan ve arkadaşlarımıza karşı komplolar düzenleyen Rıza Örük isimli bir şahıs, 22 Eylül günü Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Sefkan köyü yakınlarında bir birimimiz tarafından cezalandırılmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Rıza Örük, bugün ilçedeki Munzur Baba Cemevi’ne getirildi. Cenaze törenine ailesi, akrabaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazı sırasında göz yaşlarını tutamayan Rıza Örük’ün erkek kardeşi Ahmet Örük, ağabeyinin öldürülmesine tepki gösterdi. Abisi Rıza Örük’ün halka, ajanlık yapan biri olarak gösterildiğini belirten Ahmet Örük, "Sorarım size? Birincisi, ağabeyim nasıl komplolar kurmuştur. İkincisi, ağabeyim kim ya da kimlere ajanlık dayatmıştır. Ağabeyim kimlerin ölümüne sebep olmuştur. Siz bunu nasıl öğrendiniz? Ne tür bir soruşturma yapıp, 15 dakika içerisinde nasıl katlettiniz?" dedi.

Bir insanı hayatından koparmanın ve eşini, çocuklarını sahipsiz bırakmanın bir katliam olduğunu dile getiren Örük, "Örgüt kendi resmi sayfasında maddi delillerden yoksun bir şekilde ağabeyimi ajanlıkla suçlamıştır. Adımız kadar eminiz ki ağabeyimiz Rıza Örük suçsuzdur. Ağabeyimi katledenler şunu çok iyi bilsinler ki o onurlu bir insandır. Sorgusuz sualsiz kafasına tek mermi sıkıp başını toprağa düşürdüğünüz Rıza Örük’ün onurunu ve ismini lekeleyemezsiniz. Adalet mekanizmasını kullanmayan katliamcı zihniyete karşı bizimle beraber olan siz adil dostlarımıza teşekkür ederiz" dedi.

Örük’ün cenazesi, Yaylagünü köyüne götürülerek toprağa verildi.