Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı mağdurların korunması için kurulan çocuk evlerinde kalan çocukların, tarikat bütçeleri ile yurt içi ve yurt dışı gezilere götürüldüğü iddiası ortaya atıldı.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürü Bestami Erkoç çocukları, “Hayırseverlerin desteğiyle gerçekleştirilecek olan umre programı öğrencilere karne hediyesi olacaktır. Muradiye Kültür Vakfı yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadeleriyle uğurladı. Erkoç, çocukların fotoğraflarını kişisel sosyal medya hesabından da paylaştı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak hakkında korunma/tedbir kararı bulunan çocukların, toplum içinde yetiştirilmelerinin sağlanabilmesi için açılan çocuk evlerinin başkentte Nakşibendi tarikatının Ankara kolu olarak bilinen Muradiye Kültür Vakfı ile işbirliği içinde çalıştığı belirtildi.

22 çocuktan oluşan kafile, Muradiye Vakfı'ndan otobüslere bindirilerek gönderildi. İl Müdürlüğü'nün resmi sitesinden de vakfa teşekkür eden Erkoç, 1 haftalık 'umre ziyareti'nden dönen çocukları havaalanında karşılayarak onlarca fotoğraf çektirdi. Çocukların dönüşünü sosyal medya hesabından duyuran Erkoç, erkek çocukların ‘ihram' adındaki giysilerle fotoğraflarını yayımladı.