Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Ahmet Türk, Mardin Nusaybin'de, TIR'ın çarpması sonucu yaşamını yitiren Barış Annesi Atiye Özalp (75) için kurulan taziye evini ziyaret etti.

Taziye çadırında konuşan Türk, dokunulmazlık konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın demokratik zeminde çaba gösteren Kürt halkının hakkını ve hukukunu savunan insanlara karşı adeta polisi, askeri ve devleti, Türkiye'deki milliyetçi kesimleri tahrik eden söylemlerinin çok tehlikeli bir noktaya geldiğine dikkati çeken Türk, şu açıklamalarda bulundu:

"BAŞBAKAN BİZİ ÇOK İYİ TANIMIYOR"

"Eğer Sayın Başbakan'ın Kürt halkının iradesiyle seçilmiş olan milletvekili grubunu hedef alan bu söylemleri karşısında suskun kalınırsa, inanın ki, geleceğimizi kaybederiz. Sayın Başbakan'ın tecrübesi yoktur. Bizi çok iyi tanımıyor ve mücadelemizi çok iyi bilmiyor. 12 Eylüllerde zindanlardan geldik. Faili meçhul cinayetleri gördük. Ama o dönemde dahi susmadık, susmayacağız."

"MÜCADELEMİZ HALKIN İRADESİNİ TANIMAYAN MANTIĞA KARŞIDIR"

"Başbakan 'bunların dosyalarını kaldırın' diye talimat veremez. Biz dokunulmazlığımızın peşinde değiliz. Bizim için önemli değil. Biz bu halkla bütünleştik, bu halkla omuz omuza mücadele verdik. Bizim meselemiz milletvekilliğimizin sona ermesi değil. Bu halkın iradesini tanımayan bir mantığa karşıdır. Tüm toplum olarak bu zihniyete dur dememiz gerekiyor."

STK'LARA ÇAĞRI

Dokunulmazlık konusunda sivil toplum örgütlerine de seslenen Türk, "Düşüncesi ne olursa olsun STK'ların Kürtleri yok sayan bu mantığa karşı bir direniş sergilemesi gerekir. Benim haklarımı, anadilimi dile getirin diyen insanların dokunulmazlıklarının kaldırılması kolay olmayacak ve olmaması gerekir. Ortaya koydukları politikayı halkımız kabul etmeyecektir," dedi. (yuksekovahaber)