Ekrem Dumanlı, çıktıktan sonra ilk görüşeceği kişilerden birinin Ahmet Şık olacağını belirtmişti, Şık ise Dumanlı ile görüşmeyi düşünmediğini açıkladı.

Habertürk'teki Türkiye 'nin Nabzı programında yaptığı açıklamada Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın görüşme talebinin kendisine iletildiğini söyleyen Ahmet Şık, fakat görüşmeyi düşünmediğini belirterek, "Benim inanç sistemimde Tanrı yok, din yok. Dolayısıyla helalleşme yok. Ben bu dünyada hesap sorulmasını istiyorum" dedi.

Emniyet’teki cemaat yapılanmasıyla ilgili kitap yazdığı sırada Odatv davası kapsamında tutuklanan ve 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Cumhuriyet gazetesi yazarı Ahmet Şık, cemaate yakın medya kuruluşlarına yönelik olarak başlatılan operasyona “Cemaat’in bugün yaşadığının adı da faşizmdir” sözleri ile tepki gösterirken, Zaman gazetesinden hem teşekkür hem de özeleştiri mesajı almıştı.

Ahmet Şık’ın kişisel Twitter hesabından attığı tweeti retweet eden Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali H. Aslan, “Faşiste faşist dediğin için teşekkürler Ahmet Şık. Ve lütfen hakkını helal et. Biz senin özgürlüğüne böyle sahip çıkamamıştık” diye paylaşımda bulunmuştu.

Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da, gözaltına alınmadan hemen önce gazeteci Ahmet Şık’a teşekkür etmişti. Ahmet Şık’ın Twitter’dan paylaştığı, “Birkaç yıl önceki faşizm döneminin kudretli sahiplerinden Cemaat’in bugün yaşadığının adı da faşizmdir. Faşizme karşı çıkmak erdemdir” mesajına istinaden, “Twit attığını duydum. Selamımı söyleyin, tebrik ettiğimi söyleyin” dedi. Dumanlı, ayrıca çıktıktan sonra ilk görüşeceği kişilerden birinin Ahmet Şık olacağını söylemişti.