Grup ‘Masal’ şarkısını ‘suçsuz yere hapiste olan’ iki gazeteci ve ‘tüm özgür kalemlere’ ithaf ettiler.

Bon Jovi konserinde Ahmet Şık ve Nedim Şener eylemi… Saat 19:00’da sahne alan REDD grubu, Masal isimli parçalarını Şık ve Şener’e ithaf etti. Performans sırasında TT Arena sahnesine iki gazetecinin maketleri çıkarıldı. Şık ve Şener, ortaya çıkması için mücadele verdikleri Ergenekon “örgütü”ne üye oldukları gerekçesiyle 3 Mart’ta gözaltına alınmış ve 6 Mart’ta tutuklanmışlardı.

HaberVs’de yer alan habere göre, Masal şarkısını tutuklu gazeteciler için söyleyen REDD grubunun solisti Doğan Duru stadyuma “Bu parçamızı 127 gündür suçsuz yere hapiste olan Ahmet Şık ve Nedim Şener’e ithaf ediyoruz” diye duyurdu. Grubun gitaristi Berke Hatipoğlu 127 t-shirt’ü giyiyordu.

REDD adına konuşan Güneş Duru “Biz her Türlü dayatmalara, baskı ve toplumu tipleştirmeye yönelik eylemlere karşı bir grubuz. Kitapların “bomba” olarak algılandığı geçmişte ötekileştirilen değerlerin empatiden yoksun, belirgin bir intikam ve hesaplaşma duygusuyla suçsuz insanların yıllarca kodeste tutulacak kadar acımasızlaştığı yeni “Türkiye kurgusu”ndan kaygılıyız. Ahmet Şık ve Nedim Şener, kurulmaya çalışılan bu düzenin, 127 gündür, günah keçilerinden sadece ikisi. Bu eylem başta onlar olmak üzere diğer tüm özgür kalemler içindir”.

Şık ve Şener, tutuklanmalarının ardında götürüldükleri Silivri Cezaevi’nde aynı hücreyi paylaşıyorlar. İki gazeteci, tutuklanmalarına neden olan deliller henüz açıklanmadığı için kalemleriyle, ortaya çıkması için mücadele verdikleri Ergenekon “örgütü”nün neden ve nasıl üyesi olduklarını bilmiyorlar.