Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Boğaziçi öğrencilerinin kayyım rektör Melih Bulu'ya karşı sürdürdüğü direnişin toplumsal meşruiyet oluşturduğunu söyledi.

Ahmet Şık, “Gençler bu ülkenin üstüne serilmiş ölü toprağını kaldırmakta önemli rol oynuyor” dedi. Hakkında açılan soruşturma ile ilgili de konuşan Şık, "Bundan yılacağımızı sanıyorlarsa, kendilerini avutsunlar" dedi.

Kayyım rektör Melih Bulu'ya karşı direnişin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğinin altını çizen Şık, “Direniş bize bir şey anlatmaya çalışıyor, hak verilmez alınır. Böyle bir faşizmle mücadele etmeniz için cesaretli olmanız gerekir diyorlar ve hiçbir şekilde vazgeçmeyin diyorlar. Bize düşen de cesaretle sözümüzü söylemeye devam etmek. Zorbaları en çok korkutan şey cesaret, o da bizde var” diye konuştu.

'MAFYANIN TETİKÇİSİ'

Hakkında açılan soruşturmaya dair de konuşan Şık, “Türkiye siyasi parti kılığına girmiş bir mafyanın elinde. Mafya ile mafyanın tetikçisi olmayı kabul etmiş bir yargıyla mücadele edemezsiniz. Temel hak ve özgürlükleri referans alan evrensel hak normlarını referans alan evrensel bir yargıyla mücadele edebilirsiniz. Bu soruşturmanın kendisi, söylediklerimin sağlaması oldu. Bundan yılacağımızı sanıyorlarsa, kendilerini avutsunlar” diye belirtti.

Öğrencilerin direnişinin tarihin ak sayfalarında yer bulacağını sözlerine ekleyen Şık, birleşik mücadele zeminlerinin var olan karanlığa itiraz edeceği başat güç olduğunu kaydetti. Halkların güven duyacağı bir odağın inşa edilmesi gerektiğini düşünen Şık, gençliğin yükselttiği direnişi sonuna dek desteklediğini söyledi.