Fethullah Gülen Grubu'yla ilgili bir kitap yazdığı için yapılan bir operasyonla tutuklanan ve daha sonra özgür kalan Gazeteci Ahmet Şık, Başbakan Recep Tayyp Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'ın ses kaydına ilişkin şüphelerini dile getirdi.

Şık'ın dikkat çektiği bölüm Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen kaydın 7.26'ıncı saniyesine ilişkin. Ahmet Şık o saniyedeki sesin dikkat çekici bir şekilde değiştiğini iddia ediyor.

Ahmet Şık, kasetle ilgili görüşlerini twitter'dan şöyle paylaştı:

Sızdırılan son ses kaydına dair şüphem var. İçerikle ilgili şüphe taşımamakla birlikte bu konuşmalar masa başı üretimi olabilir.

Yolsuzluk operasyonu yapılan bir günde açık açık herkesin isminin verilip, para miktarlarından bahsedilen bir konuşma normal değil.

Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen kişinin kaydın 7.26'ıncı saniyesindeki "30 milyon Avro"dediği andaki ses değişimi dikkat çekici.

Telefonların dinlendiğinden şüphelenen ve oğluna "telefonla konuşmayın" diyen RTE ve oğlunun her şeyi açık açık konuşması manasız.

Panik oldukları için konuşmaların gerçekleştiğini düşünenler bu konuşmalarda sese yansıyan bir panik havasının olmadığına dikkat etmeli.

Bu kayıtları ikisinin de işine yarayacağı için savaşan her iki cephe de üretmiş olabilir. Hırsız başbakan algısının kanıtı Cemaate yarar.

Eğer AKP cenahı kaydı ürettiyse, bugüne dek çıkan her kaydın doğru olup olmadığına dair kuşkular da iktidarın işine yarar ve bunu kullanır.

Sonuçta çok kirli bir güç ve rant savaşının ortasında kamuoyu manipüle ediliyor. Evet AKP hırsızdır, cemaat çetedir.

AKP ya da Cemaat nefretinden kör olanlar, sadece kuşkumu dile getiriyorum. AKP'nin hırsız, Cemaatin çete olmadığını değil.

Söylediklerim sadece birer olasılık. Ses mühendisi de değilim sadece karanlık soruşturmaların nasıl yürütüldüğünü anlamaya çalışıyorum.

Bir çoklarını mağdur eden Ergenekon sürecinde de sıklıkla yaşanan bir olayla karşılaşma olasılığı var ve serinkanlı olmak gerekiyor.

AKP ve Cemaat birbirlerini ve nasıl sahteliklere imza attıklarını iyi bilen suç ortaklarıydılar. İkisi de aynı çetenin üyesidirler.

Doğru ya da yalan değil kuşkulu yanlar barındırıyor diyorum. İçeriğe itirazım olmadığını da söylüyorum. Anlayarak okuyun.