Taksim Gezi Parkı'nda bekleyen eylemcilere saat 05.00'te polis ekipleri biber gazıyla sert şekilde müdahale etti. Dağılan grupların yeniden bir araya geldiği parkta polis saat 10'da ikinci müdahaleye başladı. Saat 10'da Divan Otel önünde bası açıklaması yapıldı, ardından polisin yeni saldırısı başladı. Busırada da çok sayıda kişi yaralandı. Taksim çevresinde gruplar toplanıp eyleme ve direnişe devam ederken polis de saldırılarını sürdürüyor.

Taksim Gezi Parkı'nın yıkılmaması için 4 gündür nöbet tutan eylemcilere polisin sert müdahalesinin ardından Taksim'e toplanan CHP'li milletvekillerinin de aralarında bulunduğu gruba polis müdahale etti.

Gezi Parkı içindeki kafeyi boşaltmak isteyen polislerle CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İlhan Cihaner tartıştı. Kafeden çıkmak isteyen CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yapılan uygulamanın yasadışı olduğunu söyleyerek çevik kuvvet şube müdürüyle tartıştı. CHP Milletvekili Melda Onur da bir polis müdürüne 'insanları içeriye sokmuyorsunuz, elinizde bir belge var mı' diye sorunca Polis müdürü, 'vali beyin emri var' diye cevap verdi.

Parkın girişinde oturmakta direnen bazı göstericiler de çevik kuvvetin müdahalesiyle kaldırıldı.

Çevik kuvvet polisleri fotoğraf çeken basın mensuplarına da müdahale etti.

GAZETECİ AHMET ŞIK YARALANDI!

Taksim Gezi Parkı'nda 4 gündür nöbet tutan gruba bu sabah da polis saat 05.00 sıralarında müdahale etti. Saat 10.30'da ikinci müdahale gerçekleşti. Çok sayıda gaz bombası atan polis, Gazeteci Ahmet Şık'ın başından yaralanmasına sebep oldu.

Kendi olanaklarıyla Taksim İlkyardım hastanesine gittiği öğrenilen Ahmet Şık'ın genel sağlık durumunun iyi olduğu, fişeğin başına isabet etmesi nedeniyle müşahade altında tutulduğu ve tomografi çekileceği belirtiliyor.

İSTANBUL TABİP ODASI'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Tabip Odası'ndan Dr. Hüseyin Demirdizen 6 kişinin kafa travması nedeniyle yoğun bakımda olduklarını açıkladı.

Dr. Demirdizen, "Bu sabahki müdahaleden sonra iki hastanedeki tespit edebildiğimiz yaralıların durumuyla ilgili, 6 arkadaşımız kafa travması nedeniyle şu anda yoğun bakımlarda müşahede altında ve izlenmekte" dedi.

Kamu hastanesi dışına gidenler de olduğu için yaralıların şu anda tam sayısını bilmediklerini belirten Dr. Demirdizen, şunları söyledi:

"Bir öğretmen arkadaşımızın bacağı kırıldı, tedavisi devam ediyor. Aynı hastanede 3 arkadaşımız kafa travması nedeniyle müşahede altında, tedavisi devam ediyor. Taksim İlk Yardım Hastanesi'nde de düşme ve kafa travması nedeniyle 3 kişinin tedavisi devam ediyor. Bu sayılara bundan önceki günün yaralıları ve gazdan etkilendiği için ciddi olarak kalp, akciğer rahatsızlığı geçirenler dahil değil. Bundan önceki olaylardan biliyoruz ki, bu atılan gaz, bir kimyasal ajandır ve düşük yoğunluklu bir silah aracıdır. Dolayısıyla sağlığı, özel sorunları olanlar bundan etkilenmekte. Tıpkı buğün artık aramızda olmayan Metin Lokumcu'nun ölümünde olduğu gibi, otopsi raporlarında kesin olarak gösterildiği gibi bu gaz ölümlere neden olmaktadır."

Fotoğraflarla Taksim Gezi Parkı'na polis saldırısı:
http://www.demokrathaber.net/taksim-gezi-parkina-polis-saldirisi-resimleri,63.html