Cumhuriyet gazetesi davasından 10 aydır tutuklu bulunan gazeteci Ahmet Şık, 2012’de Oda TV davası kapsamında tutuklu kaldığı Silivri Cezaevi’nden çıkarken söylediği, “Bu komployu kuranlar cezaevine girecek” ifadeleri nedeniyle yargılandığı davadan beraat etti.

Ahmet Şık, ‘Ergenekon’ soruşturması kapsamında devam eden OdaTV davası kapsamında tutuklanmış ve 2012’de tahliye edilmişti. Tahliye edildikten sonra cezaevi çıkışında basına açıklama yapan Ahmet Şık, “Bu komployu kuran, yürüten polisler, savcılar ve hâkimler bu cezaevine girecek. Onlar buraya girdiğinde adalet gelecek” demişti.

Açıklamaları nedeniyle kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret ve tehdit suçlamasıyla yargılanan Şık, beraat etti. Haberi, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Twitter’dan duyurdu.

“10 ayı aşkın süredir özgürlüğünden yoksun olan gazeteci #AhmetŞık 2012'de Silivri Cezaevi çıkışında yaptığı 'Bu komployu kuranlar cezaevine girecek' konuşmasından beraat etti” ifadeleriyle duyurulan haberde, mahkemenin karar metni de yer aldı.