Gazeteci-yazar Ahmet Nesin, kendisine pasaport verilmemesi nedeniyle yarın vatandaşlıktan çıkma başvurusu yapacağını duyurdu

Gazeteci-yazar Ahmet Nesin, Özgür Gündem Gazetesi’nde 1 günlük nöbetçi genel yayın yönetmenliği yaptığı için kısa bir süre tutuklu kaldığı davadan beraat etmesine rağmen pasaport verilmemesi nedeniyle yarın vatandaşlıktan çıkma başvurusu yapacağını açıkladı.

Resmi Twitter hesabından paylaşım yapan Nesin, “Özgür Gündem Gazetesi'nde 1 günlük genel yayın müdürlüğü yaptım diye önce tutuklandım, sonra da beraat ettim. Ona rağmen hâlâ pasaport verilmiyor. Demokratik Faşizm diye yazdığım bu olsa gerek. Yarın dilekçeyle vatandaşlıktan çıkma başvurusu yapacağım” diye yazdı.

Nesin, Gazeteci Erol Önderoğlu ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı  (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ile birlikte Özgür Gündem’de nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyasına katıldığı için ‘örgüt propagandası’ndan yargılanmış 20 Haziran 2016’da tutuklanmıştı.

1 Temmuz 2016’da tahliye edilen Nesin, Önderoğlu ve Fincancı ile birlikte 17 Temmuz 2019’da karara bağlanan davadan beraat etmişti.