Gazeteci yazar Ahmet Nesin için yapılan tutukluluk itirazını değerlendiren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tahliye kararı verdi.
Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyası çerçevesinde görev aldıkları için “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi ve bianet raportörü Erol Önderoğlu tahliye edilmiş fakat Ahmet Nesin'in itirazı dün kabul edilmemişti.

Tutuklu gazeteci yazar Ahmet Nesin ise bugün çıkan kararla tahliye edildi.

Tahliyesin ardından Nesin Twitter'dan şunları yazdı: "Tahliye edildim arkadaşlar. Barış ve demokrasi aşkına destek veren herkese teşekkürler."

AHMET NESİN: BU DAVALAR BİZİ AÇMIYOR

Verilen karar sonrası Nesin'i tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi önünden karşılamaya eşi Hilal Nesin ile birlikte gelenler arasında Erol Önderoğlu ile Özgür Gündem gazetesi çalışanları ve birçok medya mensubu yer aldı. 

Cezaevi kapısından çıkan Nesin, tutukluluğu ve tahliyesi için verdiği mesajında esprili bir şekilde "Bu davalar bizi açmıyor, daha ciddilerini göndersinler" dedi.
 
Hükümetin IŞİD meselesi ile Kürt sorununu aynı safta değerlendirmesini eleştiren Nesin, "Biri kendi iç meselen oturarak, müzakere ederek sorunu çözebilirsin. Sen oturmazsan başkası oturarak çözer. 35 yıl devam eden bu sorunu barışla bitecek" ifadelerini kullandı.
 
Nesin, son olarak "Devrimi göremeyeceğim ama barışı göreceğim" diye konuştu.