O ses Türkiye yarışmasında Ahmet Kaya şarkıları söyleyerek birinci olan Mustafa Bozkurt hakkında Radikal'in iki yazarı birer yazı kaleme aldı. Burak Kuru ve Koray Çalışkan'ın kaleme aldığı yazılar üzerine Gülten Kaya Çalışkan'a bir mesaj yollayarak, "Günaydın, yazının son cümlesi o kadar sahici ki... Evet, Ahmet Sırrı Süreyya’nın aracında olurdu. Bu kadar doğru bir algıya teşekkür etmemek olmaz! Sevgiler" dedi.

radikal.com'un haberine göre, Gülten Kaya konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"O ses Türkiye yarışması ile ilgili iki farklı yorumu okudum. İkisinde de haklı noktalar var. Ancak beni daha çok Koray Çalışkan’ın son cümlesi ilgilendirdi. Ahmet yaşasaydı bugünlerde Karadenize giden ve orada linç edilen Sırrı Süreyya ve arkadaşlarının yanında olurdu. Onların Karadeniz’e gitme amaçları belli, Ahmet’te onların yanında olurdu. Yarışmada çok güzel sesler vardı bu yarışmanın yurtdışı formatlarına da çok güzel sesler katılıyor. Mustafa yarışmada Ahmet Kaya repertuarı seçmiş. Ahmet Kaya’nın şarkıları sahici ve herkese dokunan şarkılar bu sebepten böyle bir yarışmada Ahmet Kaya şarkıları söylemek çok mantıklı. Mustafa’nın Ahmet Kaya şarkılarından bir repertuar oluşturması Türkiye’de uzun yıllardır bu şarkıları dinleyemeyen ve bu şarkılara ihtiyaç duyan insanları heyecanlandırdı. Ahmet Kaya’yı sevenler Mustafa’yı da destekledi. Ben bunun kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ancak Burak Bey’in de Koray Bey’in de yorumlarında doğru noktalar olduğunu düşünüyorum."

Gülten Kaya'nın işaret ettiği, Koray Çalışkan'ın "Ahmet Kaya Acun'a ne derdi?" başlıklı yazısının son kısmında şu ifade yer alıyor:

"...Gelelim esas soruya: Eğer Ahmet Kaya yaşasaydı, birinci olan Mustafa Bozkurt’u Ahmet Kaya şarkıları söylemesi ve bu şarkılarla final programına katılması için yüreklendiren Acun’a ne derdi?

Bence 'Sağ ol gözüm, sağ ol' der geçerdi. Karadeniz’e gider, Sırrı Süreyya Önder’in arabasına binerdi."