Hürriyet yazarı Ahmet Hakan  ‘Celâl Şengör Hoca'ya laf sokma denemeleri’ başlığı ile ‘Dışkı yedirmek işkence değil’ sözlerini köşesine taşıdı.

Şengör, Radikal gazetesinden Armağan Çağlayan'a verdiği röportajda 12 Eylül darbesi ve o dönemde yapılan işkencelere dair “İnsan dışkısı yedirmek işkence değil” sözüyle tepki toplamıştı.

Asker ve polis zoruyla dışkı yedirmenin yeryüzünün en barbar işkencelerinden olduğunu belirten Ahmet Hakan, “Eğer bir şahıs, mesela tıpkı Celâl Hoca gibi bir şahıs, eğer istiyorsa... Ona dışkı yedirmek katiyen işkence sayılmaz. Hatta yedirdikten sonra “afiyet olsun” bile denilerek bir zarafet bile gösterilebilir. Ama bir şahıs, eğer istemiyorsa...

Ona asker ve polis zoruyla dışkı yedirmeye kalkışmak yeryüzünün en barbar, en iğrenç, en vahşi, en alçak işkencelerinden biri olur” ifadelerini kullandı.

Kenan Evren’in yaptıklarının doğruluğunu savunan Şengör’e Ahmet Hakan, “Allah seni 12 Eylül’ün Diyarbakır Zindanı’na düşürsün e mi Celâl Hoca... Allah sana eline bağlamayı alıp “Metris’lerden, Mamak’lardan sor beni” diye türküler yaktırsın e mi Celâl Hoca... Allah seni banyo küvetinde kitaplarını yakmak zorunda bıraksın e mi Celâl Hoca...” dedi.

Yazının tamamı burada