Yavuz Bingöl'ün, sözlerini çarpıtmakla suçladığı Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, twitter'dan, "Yavuz Bingöl'ün, 'Berkin Elvan'ın annesi ve yuhalanması' meselesiyle ilgili söylediği sözlerin tamamı… kasetten canlı… yarın Hürriyet’te" mesajını paylaşmıştı.

Hakan, dediği gibi bugünkü "Yavuz Bingöl'den açıklama geldi" başlıklı (04.12.2014) yazısında, hem Bingöl'ün tepkilerin ardından kendisine gönderdiği "yazılı açıklama"yı hem de ilgili "ses kaydının deşifresi"nin tamamını paylaştı. Hakan, Bingöl'ün, yazısında aktardığı bölümlerle ilgili olası bir itirazı karşısında ise bu kez "ses kaydını" hürriyet.com.tr'de yayınlamak zorunda kalacağını da belirtti.

NE OLMUŞTU?

Türkücü Yavuz Bingöl, Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a verdiği söyleşide Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Berkin Elvan’ın annesini yuhalatmasını ‘insani bir şey‘ diye nitelemesi üzerine tepki toplamıştı. Bingöl, "Ahmet Hakan sözlerimi olduğu gibi yayınlayıp beni sizlere doğru taşısaydı.." diyerek topu Ahmet Hakan'a atarken, Hakan da "Sözlerinin tamamını yayınlayacağım" demişti.

Yazının tamamına gitmek için tıklayınız