Hürriyet’in sahibi Aydın Doğan, genel yayın yönetmeni Sedat Ergin ile iki yazarı Ahmet Hakan ve Mehmet Y. Yılmaz’ın bir teknede çekilmiş fotoğrafının arkasından 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının kilit ismi olan işadamı Rıza Sarraf çıktı.

Takvim'in "Tekne orucu" başlığıyla manşetine taşıdığı söz konusu fotoğraf karesinin içinde yer alan Ahmet Hakan, konuyu gazetedeki köşesine taşıdı.

Fotoğrafı doğrulayan Hakan, bulundukları teknenin yanında "Zarrab'ın da teknesiyle keyif yaptığını" fark ettiklerini söyledi.

"Zarrab denen sahtekâr 'yavuz hırsız' misalı, ne yapsa beğenirsiniz?" diyen Hakan, "Elindeki cep telefonuyla güya çaktırmadan bizim fotoğraflarımızı çekiverdi" ifadesini kullandı.

Ahmet Hakan şöyle devam etti:

"Sahtekârın çektiği fotoğraflar… İki saat sonra Devlet Bahçeli’nin 'Sayıları altı bini buluyor, hepsi devletten maaş alıyor' dediği, ‘Ak troller’ diye tabir edilen hesapların elindeydi. Ak troller, bahşişçiden aldıkları fotoğrafları, sosyal medyada paylaştılar."

'HAVUZ'A SESLENDİ: "ZARRAB'I MUHABİR Mİ YAPTINIZ?"

Hakan, 'bu sözde haber'in araya sokuşturulan yalanlar ve iftiralarla sunulduğunu da belirterek 'havuz' medyasına da şöyle seslendi:  "Sizin sahibiniz kim, sizi kim yönetiyor? Reza Zarrab adlı şahsı kendinize muhabir mi yaptınız? Yoksa o sahtekâr sizin ‘din polisiniz’ mi oldu?"