Hatay'da Gezi direnişi sonrası ODTÜ'ye destek eylemlerine polis saldırısında yaşamını yitiren Ahmet Atakan, ölümünün ikinci yılında mezarı başında anıldı. Ahmet Atakan’ın annesi son dönemde yaşanan savaş ve ölümlere dikkat çekerek “Oğlumuz, ölümler olmasın, özgürlük, barış olsun diye mücadele etti” dedi.

Defne ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesi'ndeki mezarlıkta düzenlenen anma töreninde Ahmet Atakan’ın, Ali İsmail Korkmaz’ın, Ethem Sarısülük, Berkin Elvan, Halil Aksakal, Okan Pirinç’in aileleri, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Taksim Dayanışması Mücella Yapıcı, DİSK Genel Sekreteri Arzu Atabek Çerkezoğlu, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, CHP milletvekili Hilmi Yarayıcı, TTB Yüksek Onur Kurulu Ali Çerkezoğlu, katıldı.  

Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan “İki yıl çok acı bir şekilde geçti. Ahmet’i unutmayan ve mücadelesini sahiplenen sizlere teşekkür ederim. Bizler sadece adalet istedik. Ahmet’in katilleri iki yıldır sokaklarda geziyor. Her gün sokaklarda insanlar ve gençlerimiz öldürülüyor. Oğlum Ahmet Atakan bu ölümler olmasın bu ülkede özgürlük, adalet, barış olsun diye mücadele etti” dedi.

Taksim Dayanışması adına konuşan Mücella Yapıcı ise “Biz kadınlar söz veriyoruz, attık tülbentlerimizi Ahmet için, çocuklarımız için, Gezi de yitirdiklerimiz için Suruç’ta kaybettiklerimiz için adalet talebiyle her yerde olacağız. Bizler var oldukça  ve mücadele yürüttükçe biz kazanacağız, Barış kazanacak” dedi.

Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu adına Volkan Kesen Bilici ise “Gezi Şehitlerini mücadeleleriyle anmamız gerekiyor. Yitirdiğimiz arkadaşlarımız yaşasaydı Soma, Lice Suruç, Cizre katliamları ve faşizme karşı sokakta olurlardı” dedi.

Bilicinin ardından Gamze Polat Ahmet Atakan’ı söylediği bir şarkıyla andı.

‘ADALET MÜCADELEMİZ SÜRECEK’             

Ahmet Atakan davasının avukatı Ali Habip ise yaptığı konuşmada devletin tutum ve davranışları bu olayı aydınlatmaya Yönelik değil. Ahmet’in kendi kendine düşme ihtimali olmadığını düşünüyoruz. Adalet mücadelemiz devam edecek” dedi.

Son olarak aile adına sözü Süleyman Atakan aldı. Süleyman Atakan, “Ahmet’in katilleri olan polisler hakkında soruşturma başlatılması valilik tarafından engelleniyor. Davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Ahmet Suriye’de yürütülen kirli savaşa karşı, Roboski’de Lice’de yapılan katliamlara karşı meydanlardaydı. Ahmet’in isteği katliamların durması ve insanın özgür ve demokratik bir ülkede yaşamasıydı. Bugün Suruç’ta, Cizre’de katliamlar devam etmektedir” dedi. Bu katliamların faili meçhul olmadığını söyleyen Atakan, hepimiz bu katliamların faili meşhur kişilerini biliyoruz. (Sendika.Org)