Haklarında dava açılan gazeteciler Yasemin Çongar, Ahmet Altan ve Yıldıray Oğur için 51 bucuk, Mehmet Baransu ve Tuncay Opçin için ise 74 yıl istendi.

Balyoz davasındaki kumpas iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında Taraf Gazetesi yöneticileri Yasemin Çongar, Ahmet Altan, Yıldıray Oğur, Mehmet Baransu ve Tuncay Opçin hakkında dava açıldı.

276 sayfalık iddianamede, Çongar, Altan ve Oğur'un "Örgüt propagandası", "Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme", "Devletin güvenliğine ve siyasal yararına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama" ve "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma ve hile ile çalma" suçlarından 51 bucuk yıla kadar hapis cezası istendi.

Gazeteciler Mehmet Baransu ve Tuncay Opçin için de aynı maddelere ek olarak "Terör örgütü kurma ve yönetme' suçlarından 74 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede Balyoz davası sanıklarından emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Koramiral Kadir Sağdıç, emekli Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu ile Albaylar, Ahmet Zeki Üçok, Hakan Büyük ve Nedim Ulusan müşteki olarak yer aldı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın "müşteki kurum" olarak yer aldığı iddianamede, gazeteciler Kurtuluş Tayiz, Adnan Bulut ve Yüksel Durgut hakkında takipsizlik kararı verildi.

(Kaynak: DİHA)