Darbe girişimi soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınıp dün serbest bırakılan gazeteci yazar Ahmet Altan, tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adli kontrol talebiyle dün serbest bırakılan Ahmet Altan, tekrar gözaltına alındı.

Savcılığın itirazını yerinde gören İstanbul Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin, "yakalama kararı" vermesinin ardından Altan'ın emniyet görevlilerince Şişli'de gözaltına alındığı öğrenildi.

Sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Ahmet Altan, "Darbeye Teşebbüs" ve "FETÖ'ye üye olmak" suçlamalarıyla tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

Ahmet Altan ile kardeşi Mehmet Altan, ‘darbeye teşebbüs etmek, "'FETÖ'ye yardım yataklık ve 'FETÖ'nün propagandasını yapmak" iddialarıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

11 gün Terörle Mücadele Şubesi’nde ifade veren Altan kardeşlerden Ahmet Altan serbest bırakılırken, Mehmet Altan ise tutuklanmıştı.

22 Eylül günü sabaha karşı serbest bırakılan Ahmet Altan hakkında tekrar yakalama kararı çıkarıldı.

Kararın gerekçesi olarak "‘FETÖ’nün amaçları doğrultusunda yayın yapan Taraf gazetesinin yayın yönetmeni olması" gösterildi.