Agrı Tendürek'te yaşanan çatışmayı Yukarı Tütek Köyü muhtarı anlattı. Köylerinin 1994 yılında tamamen boşaltıldığını söyleyen  Seyithan Yenigün, “Bizim köy 1990’lı yıllarda çok sıkıntı yaşadı. 1994’te alay girdi köyümüze, 11 yıl çıkmadı. Asker 2005 yılında köyden çıktıktan 4 yıl sonra köyümüze döndük. Çok sıkıntı yaşadık. Bu tarihten bu yana köyümüz de herhangi bir sorun yaşanmadı” dedi.


Taraf gazetesi'nden Remzi Budancirin sorularını yanıtlayan muhtar Yenigün, “Bölgede askeri operasyonlar sıklıkla yapılıyor muydu” sorusuna “Olayların çıktığı bölge köyümüzün hemen yanında. Çok sakin bir bölgeydi burası. En son askeri operasyon 2014 yılının sonbaharında yapıldı. O zamanda pek sorun yaşanmadı. Çözüm sürecinden bu yana bölgemiz sakindi. Çatışma olmadı, can kaybına tanık olmadık. Neden operasyon yapıldığını bilmiyorum. Keşke böyle bir şey olmasaydı” diye cevapladı.

‘KİMSEYE BASKI YAPILMADI’


Başbakan Davutoğlu’nun, “Bölge halkı baskı altında” sözlerini yalanlayan Muhtar Yenigün, “Bu güne kadar bizim köyde, özellikle seçimler ile ilgili herhangi bir baskı olmadı. En son Cumhurbaşkanı seçimlerinde hem mevcut Cumhurbaşkanına, hemde HDP adayına oy verenler oldu. Kimse kimseyi engellemedi, baskı yapmadı. Bizim köyde kimseye baskı söz konusu değil. Ben köy muhtarıyım, en azından bana öyle bir şikayet gelmedi. Başka köyde olmuşsa bilmiyorum. Ama bizde öyle bir baskı olmadı” dedi.