Türkçü - Turancılar Derneği’ne ait Ötüken Dergisi’nin Agos Gazetesi ve yönetmen Fatih Akın’a yönelik açık tehdidinin ardından Beyt-Nahreyn Arap- Arami Birliği bir açıklama yayımlayarak, bir daha 1914-1915 gibi bir insanlık suçunun işlenmesine izin vermeyeceklerini belirtti;  “Ermeni kardeşlerimizin ve simgeleri haline gelmiş AGOS gazetesinin yanında olacağız” dedi.

Beyt-Nahreyn Arap- Arami Birliği Genel Başkanı Mim Yavuz Binbay imzasıyla yayımlanan açıklamada “Yukarı Beyt-Nahreyn ve Anadolu coğrafyasının kadim halklarından Ermeni halkına ve simgesi haline gelen Agos Gazetesine ve Sayın Fatih Akın’a yönelik ırkçı katliamcı zihniyeti yansıtan haber, bizlere katliamcıların işledikleri insanlık suçlarının hesabını vermedikçe suç işlemeye devam edeceklerinin en belirgin kanıtı olmuştur” İfadeleri kullanıldı.

"FAŞİST IRKÇI ZİHNİYETE HODRİ MEYDAN DİYORUZ"

“Beyt-Nahreyn Arap-Aramiler Birliği olarak bu zihniyetin sahiplerine diyoruz ki, 1886-1903-1905-1914-1915 ve tarihin birçok safhasında Ermeni, Süryani ve Arap halklarına karşı işlediğiniz insanlık suçlarını unutmadık ve işlediğiniz insanlık suçlarının hesabını vermedikçe unutmayacağız.”

“Bir daha asla diyoruz, bir daha asla 1914-15 soykırımında olduğu gibi bir insanlık suçunun işlenmesine izin vermeyeceğiz ve her hal ve koşulda Ermeni kardeşlerimizin yanında olacağız yalnız bırakmayacağız. Bizde Ermeni halkının ve dinamiklerinin yanında olmaya hazırız. Beyt-Nahreyn Arap-Aramiler Birliği dinamikleri olarak bu insanlık düşmanı faşist ırkçı zihniyet ve temsilcilerine Hodri meydan diyoruz.”

Birlik, “insanlığa karşı işlenen suçlar” kapsamında olduğunu savunduğu tehditle ilgili yargıyı göreve davet etti.

Öte yandan, Agos Gazetesi de söz konusu tehditle ilgili hukuki süreci başlattı.