Gazeteci Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca, 13 Mayıs 1981’de Vatikan’daki San Pietro Meydanı’nında vurarak ağır yaraladığı eski Papa 2. Jean Paul’ün mezarını ziyaret etti.

Ağca, 2005’te ölen 2. Jean Paul’ün San Pietro Bazilikası’nda bulunan mezarına iki demet beyaz gül bıraktı. Saldırının ardından Ağca, Roma’daki Rebibbia cezaevinde tutulurken 27 Aralık 1983’te Papa 2. Jean Paul tarafından ziyaret edilmişti. Ağca, bu görüşmenin 31. yıldönümü nedeniyle 2. Jean Paul’ün mezarını bugün ziyaret etmeye karar verdiğini söyledi.

Ağca da ajansa yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu jesti yapma ihtiyacı hissediyordum. Bugün buraya geldim çünkü 27 Aralık Papa ile görüştüğüm gündü. Mucizenin gerçekleştiği yere döndüm. Fatima’nın 3. mucizesi burada gerçekleşmişti. Ben Papa’ya suikast girişiminde bulunarak bir mucizeyi yerine getirmiştim.”

Vatikan basın ofisi de Ağca’nın herhangi bir sorunla karşılaşmaksızın mezarı ziyaret ettiğini doğruladı.

‘KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ’

Bu arada Mehmet Ali Ağca’nın Cuma günü Avusturya üzerinden otomobille İtalya’ya geldiği ve ülkeye vizesiz olarak girmiş olabileceği belirtiliyor.

İtalyan polisi belgelerini kontrol etmek üzere Ağca’yı karakola götürdü. Vizesiz olarak ülkeye girdiği tespit edilirse Ağca İtalya’dan sınır dışı edilebilir. (BBC Türkçe)