Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında 2 Haziran 2013’te polis ve sivil kişilerin saldırısına uğrayıp tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra 19 yaşında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın adı, Afrika’da bir su kuyusuna verildi.

Kasım ile Mayıs ayları arasında ciddi kuraklık geçiren Afrika'nın Gambiya bölgesindeki Sare Jiburu köyündeki su kuyusu, 12 Aralık'ta düzenlenecek bir etkinlikle açılacak.

Ali İsmail'in düşlerindeki özgür dünyayı hayata geçirmek misyonuyla kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), öncülüğünde gerçekleştirilmiş bir proje Ali İsmail Korkmaz Su Kuyusu projesi.

Vakıf üç yıldır faaliyetlerini sürdürüyor ve bu kez elini Afrika'ya uzatıyor. Projenin ortaklarından biri de Sen de Gel Derneği.

“Sare Jiburu köyünde 557 kişi yaşıyor ve oradaki çocukların önemli kısmı daha 5 yaşına bile varamadan susuzluk nedeniyle hayatını kaybediyor.”

Bu sözler, Sen De Gel Derneği’nin kurucularından İbrahim Betil’e ait. Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz ise proje ile ilgili şunları söylüyor:

 “Oğlumun hayallerinde her zaman muhtaç olana yardım etmek ve eşitsizliği ortadan kaldırmak vardı. İşte bu yüzden Ali İsmailimin adını yaşatacağımız su kuyusunun, Afrika'da yaşam savaşı verenlere bir nebze de olsa derman olmasını istedik.”

(Kaynak: Ahval)