İzmit'teki bir alışveriş merkezinde açılan dans okulunun afişinde yer alan erkek dansçının üzeri boyanarak, yanına ’edep’ yazıldı. 'Anadolu Ateşi’ dans topluluğunun yıllardır afişlerinde kullandığı erkek dansçının üzerinin boyandığını görenler tepki gösterdi.

İzmit'te bulunan bir alışveriş merkezinde Anadolu Ateşi Dans Okulu açıldı. Dans okulunun afişleri kentin birçok yerine asıldı. Gölcük Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan duraktaki panoda, Anadolu Ateşi'nin yıllardır organizasyon duyurularında kullandığı erkek dansçının fotoğrafı kullanıldı. Kimliği belirsiz kişiler ise, erkek dansçının bulunduğu bölgeyi cam yüzey üzerinden sprey boya ile kapatarak, yanına 'edep' yazdı.

'TUHAF BİR BAKIŞ AÇISI'

Bir bölge sakini, "Anadolu Ateşi yıllardır bu fotoğrafı kullanıyor. Erkek dansçı çıplak değil. Ancak vücut hatlarının görünmesi sanıyoruz birilerini rahatsız etmiş ve 'Edep' yazmışlar. Kabul edilebilir bir durum değil. Çirkin bir durum, tuhaf bir bakış açısı. Ayrıca duraktaki cam panoyu da boyayarak zarar vermiş oldular" dedi.

Firma görevlileri, Gölcük Atatürk Bulvarı'ndaki durakta bulunan panonun cam yüzeyine sıkılan sprey boyayı temizleyerek, yırtık afişi değiştirdi.