Cezaevinde tutuklu bulunan Sibel Çapraz’ın yeterli tıbbi bakıma erişimi yetkililer tarafından engellendiği için Af Örgütü acil eylem düzenliyor.

Çapraz Kasım 2015’te güvenlik güçleri ile PKK arasında gerçekleşen çatışmalar sırasında Yüksekova’da vurulmuştu. Çapraz, Mart 2016’da hastanedeyken tutuklandı.

Af Örgütü yaptığı açıklama “Yetkililerden, Sibel Çapraz’ın daha fazla gecikme olmadan, yeterli donanımlı bir tıbbi merkezde kolostominin kapatılması ve inversiyon ameliyatına ve ihtiyacı olan diğer tıbbi tedaviye erişiminin sağlanmasını talep ediyoruz” dedi.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı da acilen ihtiyacı olan ameliyata girmesi ve koluna yönelik tedavinin devam etmesi talepleriyle Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu. Yetkililer, acil tıbbi durumuna ilişkin doğrudan yanıt vermedi ve ihtiyacı olan tedaviye erişiminin olduğu yanıtını verdi. ,

Sibel Çapraz’ın avukatı Uluslararası Af Örgütü’ne, atıfta bulunulan tedavinin fizik tedavisi olduğunu ve bunun acilen ihtiyacı olan ameliyatın yerine geçmediğini belirtti.

Sibel Çapraz halen Bakırköy Kadın Cezaevi’nde tutuluyor ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “silahlı terör örgütü üyeliği (PKK/KCK)” suçlamaları ile yargılanıyor. Şubat 2016’da gerçekleşmesi gereken kolostominin kapatılması ve inversiyon ameliyatına erişimi engelleniyor.