Soma’da yaşanan facianın ardından başta İstanbul olmak üzere Türkiye çapındaki kültür sanat etkinlikleri iptal edildi. Konseri iptal olan Aerosmith grubu üyeleri baş sağlığı diledi.

İstanbul’da 14 Mayıs’ta konser vermesi planlanan ancak Soma’daki maden faciası sebebiyle konseri iptal edilen Aerosmith grubu üyeleri Türkiye’ye taziyelerini iletti. 

Baş gitarist Tom Hamilton Soma ile ilgili olarak, “Grubun tüm üyeleri Soma’da kaybettiğimiz madenciler için üzgün. Kalplerimiz ve dualarımız, hayatını kaybeden ve yaralananların aileleriyle olacak. Madende mahsur kalanların sağ salim kurtarılmasını umuyoruz” dedi.

Davulcu Joey Kramer ise, “Türkiye’deki trajediden etkilenen herkese baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Kalplerimiz ve dualarım sizlerle' derken, gitarist Brad Whitford, “Sevdiklerini kaybeden ailelerin, hayatını kaybedenlerin iş arkadaşlarının ve Türk halkının acısını paylaşıyorum” dedi.

Aerosmith’in diğer gitaristi Joe Perry de, “Bu korkunç olayda hayatını kaybeden ve yaralanan işçiler ile aileleri için derin bir üzüntü duyuyorum. Haberi alır almaz Amerika’daki eşimi aradım. Benim ve ailemin duaları hayatını kaybeden ve yaralanan işçiler ve onların aileleri ile. Sözcükler, duyduğum acıyı ifade edemez” sözleriyle Soma’da yaşanan faciayla ilgili üzüntülerini dile getirdi.

İstanbul'da etkinliklerini iptal ettiğini duyuran kurumlardan bir diğeri ise İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) oldu. 14-15 Mayıs tarihlerinde düzenlenmesi planlanan 19. İstanbul Tiyatro Festivali gösterileri ile 15 Mayıs'ta yapılması planlanan Daniel Barenboim ve Staatskapelle Berlin Orkestrası konseri iptal edildi. Ayrıca 16 Mayıs'taki Afro-Cuban All Stars konseri de yine iptal edilen etkinliklerden biri oldu.