Adana Barosu, gözaltındaki iki çocuğa adliye koridorunda şiddet uygulayan polis hakkında suç duyurusunda bulunarak, "kasten yaralama" gerekçesiyle yargılanmasını istedi.

Adana Adliyesi koridorunda gözaltındaki çocukların bir polisin şiddetine maruz kalmasına ilişkin ajansımız tarafından yapılan haber sonrası, Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu suç duyurusunda bulundu. Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyesi avukatlar, şiddet uygulayan polis ve sorumluların yargılaması amacıyla, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na geldi. 
 
Baro Çocuk Hakları Komisyonu Yönetim Kurulu üyesi Nevzat Elçi, olay anı görüntülerini göstererek polis memuru hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını aktardı.

Baro Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Simay Sönmezateş ise,  "Bu durum, CMK 148’inci maddesi ve Çocuk Koruma Kanunu’nun 4’üncü maddesine açıkça aykırılık teşkil eden bir durumdur. Özellikle Çocuk Koruma Kanunu’nda çocuklar için özel bir adalet işleme sisteminin olması gerektiği açıkça belirtildiği gibi,  suça sürüklenen çocuklarının esenliğinin üstün tutulacağı da kanun maddesi olarak belirtilmiştir. CMK madde 148’de ise şüpheliye karşı şiddet kullanılarak ifade alınamayacağı, bu durumda alınan ifadenin de geçerli olmayacağı hususu belirtilmiştir. Basına da yansıyan olayda suça sürüklenen çocuklara adı bilinmeyen bir polis memurunun ‘kasten yaralama’ suçu işlediği açıkça bellidir. Bu şekilde ‘kasten yaralama’ suçunu işleyen, ayrıca CMK ve ÇKK’ya aykırı davranan polis memurunun tespit edilerek, hakkında gerekli cezai işlemlerin yapılmasını kamu adına talepte bulunduk" dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı