Adıyaman ve Urfa'da art arda şiddetli depremler meydana geldi. Adıyaman'ın Samsat ilçesinde saat 14.07'de 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Samsat Belediye Başkanı, belediye binasının yıkıldığını söyledi, "Yıkılmayan ev yok" dedi. Adıyaman'ın ardından Urfa'da da 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Adıyaman 'ın Samsat ilçesinde saat 14.07'de Richter ölçeğine göre 5,8 büyüklüğünde, AFAD'a göre 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.  Adıyaman'da yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Antep, Kilis, Batman ve Şanlıurfa'da da şiddetli şekilde hissedildi.

"30 YARALI VAR, CAN KAYBI YOK" 

Adıyaman'da depreme ilişkin Adıyaman Valisi 30 kişinin yaralandığını, can kaybının olmadığını duyurdu.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin'nin yaptığı açıklama şöyle:

"Samsat merkezde bulunan bazı kamu kurum ve kuruluşları ile özel şahıs binalarında kısmı hasarlar var. En çok hasar Taşkuyu ile Akdamar köylerimizde var. Can kaybı yok, diğer yıkıntınları, hasarları devlet olarak karşılayacak güçteyiz. O imkanlara sahibiz. Vatandaşlarımız o anlamda kesinlikle müsterih olsun ilave olarak da yine vatandaşlarımızın resmi makamlar dışındaki asılsız haberlere itibar etmemelerini istiyoruz. Allah var, devlet var, gam yok diyoruz.

Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Erin "Hastanemize şu ana kadar itikal eden 30 tane yaralımız var. Ama hayati tehlikesi olan bir yaralımız da yok. Ben bu vesileyle bütün hemşehrilerimize, Adıyamanımıza geçmiş olsun diliyorum. İl merkezinde de bazı evlerde bizim Musalla Camimizin minaresinde hasarlar var ve bu hasarların boyutu tespit edilmeye çalışılıyor"