Adana'da esnaf ile Suriyeli sığınmacılar arasında 'işyeri açıp ticaret yapma' konusundaki tartışma, şiddete dönüştü.

Elleri satırlı, yüzleri maskeli kimliği belirsiz kişiler, Suriyeli sığınmacıların işyerlerini basıp, camlarını kırdı, ürünlerini tahrip etti.

Olay merkez Seyhan İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, iç savaşın yaşandığı Suriye'den kaçıp, Adana'ya gelen sığınmacılar, Mirzaçelebi Mahallesi'nde çok sayıda işyerini kiralayıp, ticaret yapmaya başladı. 

Ellerinde satır ve sopa bulunan, yüzleri maskeli yaklaşık 10 kişilik grup Suriyelilere ait işyerlerinin camlarını kırdı, içeride bulunan ürünleri tahrip edip, malzemeleri dağıttı. Suriyeli esnaf da saldırganlara karşılık vermek isteyince, kısa süreli arbede yaşandı. Saldırganlar daha sonra ara sokaklara kaçarak, izlerini kaybettirdi. 

saldırının ardından Suriyelilerin kendilerini tehdit ettiğini ileri süren Mirzaçelebi mahallesi sakinleri, "Dağdan geldiler, bizi kovmaya çalışıyorlar. 'Buradan ya siz gideceksiniz, ya da biz. Bizim gitmeye niyetimiz yok. Buraları terk edeceksiniz' diyerek tehdit ediyorlar. Madem o kadar cesaretleri vardı, ülkelerini topraklarını niye terk edip kaçtılar? Bunlar bizim başımıza bela olacak" dedi.

Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.