Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde polisin Akrep tipi bir zırhlı araçtan attığı ses bombası olduğu belirtilen cismin kafasına isabet ettiği 15 yaşlarında İbrahim Aras isimli bir çocuk hayatını kaybetti.

Öncesinde herhangi bir eylemin yaşanmadığı öğrenilen mahallede polisin yanlarından geçtiği sırada zırhlı araçtan çocukların üzerine nedensiz ses bombası olduğu belirtilen cismi fırlattığı iddia edildi.

İMC-TV’nin Dicle Haber Ajansı kaynaklı haberine göre; Adana’nın merkez Seyhan ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi Metro mevkiinde, görgü tanıklarının aktardığına göre polisin Akrep tipi bir zırhlı araçtan attığı ses bombası olduğu belirtilen bir cisim 15 yaşındaki İbrahim Aras isimli çocuğun ölümüne yol açtı.

Zırhlı araçtan atıldığı belirtilen cismin kafasına isabet ettiği Mardin doğumlu olduğu öğrenilen Aras, olay yerinde hayatını kaybetti.

Aras’ın hayatını kaybetmesinin ardından polislerin içerisinde bulunduğu zırhlı aracın hızla olay yerinden uzaklaştığı belirtildi. Çevredeki yurttaşlar ise Aras’ın cenazesinin başına geldiklerinde kafasının büyük bir bölümünün koptuğunu gördü.

Yaşanan şok hali devam ederken, kısa bir süre sonra yanlarında ambulans aracıyla bölgeye gelen polisler Aras’ın cenazesini bölgeden kaçırmak istedi. Cenazeyi kaçırmak isteyen polise cenazenin başında bekleyen yurttaşların gösterdiği tepki üzerinde polis bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.

Aras’ın cenazesinin hemen yanı başında yurttaşlarca Aras’a isabet ettiği belirtilen ses bombası olduğu kaydedilen cismin yer aldığı görüldü.

Polisin cenazeyi kaçırmak istemesi olayından kısa bir süre sonra olay yerine gelen Barış ve Demokrasi Partisi’nden (BDP) yöneticiler, emniyet amirleri ile bir görüşme gerçekleştirdi. Cenazeyi almak isteyen emniyet amirlerine BDP’li yöneticiler, savcı olay yerine gelip, inceleme yapmadan cenazeyi teslim etmeyeceklerini söyledi. Aras’ın cenazesi hala yaşamını yitirdiği noktada yerde duruyor. Yurttaşlar savcı gelene kadar cenazeyi yerden kaldırmayacaklarını ifade etti.

Emniyet amirleri ile görüşen BDP’li yöneticilerden alınan bilgilere göre ise emniyet amirleri ‘Aras’ın ölümü ile bir ilgilerinin olmadığını, mahallede öncesinde yaşanan bir gösteriye müdahale edildiğini, Aras’ın ise polise elindeki cismi atmak isterken hayatını kaybettiği” iddiasında bulundu.

Polisin gösteriye müdahale edildiği yönündeki iddiası mahalleli tarafından yalanlandı. Çevredeki görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre olay öncesinde mahallede herhangi bir olay yada gösteri yaşanmadı.

Aras’ın polisin attığı ses bombası olduğu belirtilen cisim sonucu hayatını kaybettiğinin duyulması mahallede infiale yol açtı. Yüzlerce yurttaş, Aras’ın yaşamını yitirmesinde duydukları öfke ile cenazeyi almak üzere olay yerine yakın bir noktada bulunan polisin üzerine yürüdü. Bunun üzerine polisler tarafından yurttaşların üzerine de gaz bombası sıkılmaya başlandı. Başlayan çatışmalar her geçen an sayısı kalabalıklaşan yurttaşlarla giderek büyüyor.