Adana’nın Çamlıbel Mahallesi'nde Ahmet Albay adlı bir kişi öldürülürken oğlu Veysi Albay ağır yaralandı.

ANF'nin haberine göre, IŞİD yanlısı olduğu söylenen kişiler Adana’nın Çamlıbel Mahallesi'nde yaklaşık iki gün önce mahalle içinde keşif yaptılar. Daha sonra belirledikleri birçok Kürt evine uzun namlulu silahlar ile saldırdılar.

Ahmet Albay adlı bir kişinin evine giderek oğlu Veysi Albay’ı öldürmek için babasından isteyen IŞİD yanlıları, Albay’ın oğlunu vermek istememesi üzerine Ahmet Albay’ı kurşunlayarak öldürdü.

İddiaya göre, IŞİD yanlıları oğul Veysi Albay'ı da ağır yaralarken, Veysi Albay’ın Adana Numune Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığı ve durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Diğer haber kaynaklarına göre ise, IŞİD’in Kobani'ye müdahalesini protesto eden grup ile IŞİD yanlısı olduğu iddia edilen ve evinin önünde oturan Ahmet Albay arasında tartışma çıktı. Göstericilerin Albay'a 'Sen IŞİD'ci misin?' diye çıkışmaları üzerine iki taraf arasında tartışma büyüdü. Bu esnada göstericiler Ahmet Albay ile oğlu Veysi Albay'a bıçak ve pompalı tüfekle saldırdı. Baba Ahmet Albay olay yerinde hayatını kaybederken, oğlu Veysi Albay ise ağır yaralandı.

DBP'DEN AÇIKLAMA

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Adana İl Başkanı Uğur Bayrak, dün gece meydana gelen olaylarda Ahmet Albay'ın evinin önünde öldürülmesiyle partisi ve Kobani için gösteri yapan grupların ilgisinin olmadığını söyledi.

Bayrak, düzenlediği basın toplantısında, son 3 gündür Adana'da Kobani için yapılan eylem ve yürüyüşlerin çarpıtılarak Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) mal edildiğini ifade etti.

Eylem yapan gruplara IŞİD'e yakın kişilerin pompalı tüfek ve uzun namlulu silahlarla ateş açıp yaraladığını iddia eden Bayrak, "Ahmet Albay'ın öldürüldüğü Çamlıbel Mahallesi'nde de IŞİD çeteleri silahlarla rastgele sağa sola ateş ederek, yolları trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yapıp, halkı tehdit etmişlerdir" dedi.

IŞİD çetelerinin Ahmet Albay'ın oğlunun yanına giderek yapacakları eyleme katılmasını istediklerini öne süren Bayrak, "Buna karşı çıkan Ahmet Albay'ı bıçakla ve tüfekle vurmuşlar. Bizimle ilişkilendirilmeye çalışılan bu olayla ne partimizin, ne Kürtlerin, ne de Kobani için eylem yapanların bir ilgisi yoktur. Olayı IŞİD çeteleri yapmıştır. Sorumlu IŞİD çeteleri ve bu çetelere karşı önlem almayan emniyet güçleridir" diye konuştu.