Adana'da bir imam Alevi bir kadının selasını okumadı. Hayatını kaybeden Nurten Mürzeler’in selasının okunmasını isteyen aileye İmam “Alevi’nin selası okunmaz” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Alevilik hakkında Başbakan olduğu dönemde “Alevilik din değil", "Aleviliğin Ali ile alakası yok", "Reyhanlı’da 53 Sünni vatandaşımız öldü” gibi söylemlerine benzer bir durum Adana’nın Yüreğir İlçesi Cumhuriyet mahallesinde gerçekleşti.

Evrensel'in haberine göre; Cumhuriyet Mahallesi Cami imamı çağ dışı bir uygulamaya imza atarak Alevi bir kadının selasını okumadı. Hayatını kaybeden Nurten Mürzeler’in selasının okunmasını isteyen aileye İmam “Alevi’nin selası okunmaz” diyerek selayı okumadı.

ALEVİ PLATFORMUNDAN KINAMA

Aileye taziye ziyaretinde bulunan Adana Alevi Platformu İmamın tavrını kınadı.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Murtaza Moroğlu, bu tarz olaylarda uygulanan görev yeri değiştirmenin yeterli olmayacağını belirterek imamın meslekten ihraç edilmesi gerektiğini söyledi.

Bu tavrın Anadolu toprakları üzerinde yüzyıllardır birlikte yaşamış toplumları karşı karşıya getirme çabasından başka bir şey olmadığını dile getiren Moroğlu, her zamankinden daha fazla toplumsal barışa ihtiyaç duyulan bu günlerde öncelikli görevinin toplumsal barışı sağlamak olan imamın bu davranışının ne islamiyetle ne de insaniyetle bağdaşabileceğini dile getirdi. İmamın meslekten ihraç edilmesini istediklerini söyleyen Moroğlu, konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.