Adana'da dün akşam Hür Dava Partisi üyesi Ethem Türkben'in öldürülmesi sonrası merkez Seyhan ilçesindeki HDP Dumlupınar Mahalle Temsilciliği'ne yapılan silahlı saldırı sonrası, Gülbahçe Mahallesi Sağlık Ocağı'nın bitişiğinde bulunan bir tüpçü dükkanını işleten Hamit Denli’ye (50) yönelik silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Alınan bilgilere göre, plakası alınamayan bir motosiklet ile tüpçü dükkanının önüne gelen kasklı iki kişi dükkanın içerisine girerek Hamit Denli'ye silahla ateş açtı. Denli, sıkılan kurşunların hedefi olurken, silahlı saldırganlar dükkandan çıkıp geldikleri motosikletle yine olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

Duydukları silah sesiyle saldırıyı fark eden esnaf, komşuları Denli'yi Özel Adana Güney Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalede bulunulan Denli'nin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Adana'da güpegündüz 10 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde vurulan Hamit Denli'ye yapılan saldırıya ilişkin konuşan görgü tanıkları, polislerin saldırı yerine geri dönen saldırganlara müdahale etmediğini söyledi. Saldırganların da kaza yaptıkları ve yaya olarak kaçtıkları öğrenildi.

ÇOCUĞUNUN GÖZLERİ ÖNÜNDE VURULDU

Saldırıya uğrayan Hamit Denli'nin 10 yaşındaki M.D. isimli oğlu saldırının gözlerinin önünde yapıldığını belirterek, "İki kişi motosikletle geldi. Bir tanesi motordan indi. Silahı babamın kafasına dayayarak ateş etti. Babam da yere düştü" dedi.

GÖRGÜ TANIĞI: "POLİS İZLEMEKLE YETİNDİ"

Bir başka görgü tanığı da, saldırının kasklı iki kişi tarafından motosikletle yapıldığını belirterek, saldırının ardından söz konusu iki kişinin Seyhan'a bağlı Şakirpaşa semtine doğru gittiklerini ancak daha sonra yeniden saldırıyı yaptıkları yere döndüklerini söyledi. Saldırganların saldırı yerine tekrar gelmesi ile birlikte polislerin yanından geçtiklerini belirten görgü tanığı, polisin saldırganları sadece izlediğini kaydetti.

Öte yandan saldırganların kaçarken Gülbahçe Kanal Mevkii'nde trafik kazası geçirdikleri ve motosikleti olduğu yerde bırakarak, yaya olarak kaçmaya başladıkları öğrenildi. Olay Yeri İnceleme Ekipleri saldırıya ilişkin inceleme yaparken, mahalle polis ablukasına alındı. (DİHA)