Adana'da bu sabah yapılan ev baskınlarında aralarında HDP PM ve Gençlik Meclis üyesi Ferhat Kalkan'ın da olduğu 13 genç gözaltına alındı. Kalkan’ın gözaltına alındığı sırada darp edildiği belirtildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah polis kent genelinde çok sayıda eve eş zamanlı baskın yaptı. Baskınlarda bazı evlerin kapıları koçbaşıyla kırılarak, evlerdeki eşyalar dağıtıldı. Aramalar ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) ve Gençlik Meclisi üyesi Ferhat Kalkan ile Adana Gençlik Meclisi üyelerinin de aralarında olduğu 13 genç gözaltına alındı. “Örgüt üyesi” oldukları iddiasıyla gözaltına 13 kişinin sağlık kontrolünün ardından Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

HDP Gençlik Meclis Üyesi Ferhat Kalkan’ın ve kaldığı evin sakinlerinin darp edildiği belirtildi. 

Öte yandan Ferhat Kalkan'ın aile evine baskın düzenleyen polis, Kaya başka bir evde gözaltına alınmasına rağmen aile bireylerine, "Sizden birinizi emniyete götürmemiz gerekir" diyerek, Muhittin Kaya'yı Adana İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Mezopotamya Ajansı'nın telefonla ulaştığı Muhittin Kaya, şu an emniyette olduğunu, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılacağını söyledi.