İSTANBUL - Antalya'dan başlattıkları "Adalet yürüyüşüne" polisin Gümüşsuyu'nda müdahale etmesini protesto eden Adalet Yürüyüşçüleri, Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı. 

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur'un da katıldığı eylemde, Adalet Yürüyüşçüleri adına açıklama yapan Kadir Canbek, Anayasa'nın kendilerine verdiği hakkı kullanarak "adalet yürüyüşü" başlattıklarını söyledi.

Yürüyüşlerine yönelik gerçekleştirilen saldırının yeni olmadığını belirten Canbek, yaşanan polis müdahalesinin yürüyüşlerini engellemeyeceğini ifade ederek, "Yürüyüşe ilerleyen günlerde kaldığımız yerden devam edeceğiz. Gerek yürüyüşümüz, gerekse basın açıklaması yapmak istemimiz meşrudur" dedi.

'ADALET ARAYAN ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ'

Sözlerine İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü tarafından verilen müdahale emrini tepki göstererek başlayan BDP İstanbul Milletvekili Tuncel ise, "adalet yürüyüşçülerine" yönelik müdahalenin, Türkiye'de adalet anlayışının gelmiş olduğu noktayı gözler önüne serdiğini vurguladı.

Türkiye'de adalete ihtiyacı olan 75 milyon insan olduğunu ifade eden Tuncel, "Türkiye'de uygulanan adaletsizliği görmüyorsak, başka adaletsizliklere de göz yumuyoruz demektir" dedi. Tuncel, İstanbul Valisi'ne Gezi Parkı'nı adalet yürüyüşçülerine açma çağrısında bulunarak, "Copunuzla, gazınızla bu insanların karşısına çıkmayın. Adalet arayan arkadaşlarımızın yanındayız. Adalet bizim de talebimiz" diye konuştu.

CHP Milletvekili Melda Onur ise yaşanan polis müdahalesini kınayarak, "Adının başına adalet koymuş bir partinin, adalet adını duyduğunda böyle ceberutlaşmasını kınamak yetmez, bu durumu reddetmeliyiz" diye belirtti.

Basın açıklaması, "Her yer Taksim her yer direniş", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganlarıyla sonlandırıldı. (Yüksekova Haber)