CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü, 19’uncu gününde devam ediyor.

17.5 kilometre yolun kat edildiği yürüyüşte, İstanbul’a son 110 kilometre kaldı.

Yürüyüşte renkli görüntüler oluşurken, taraftar grupları ve sanatçılar İlkay Akkaya, Sebahat Akkiraz, Haluk Tolga İlhan ve oyuncu Şevket Çoruh ile Melek Baykal da yürüyüşe destek verdi.

Yürüyüşte konuşan sanatçı Sebahat Akkiraz, “Ne yazık ki artık adaletsizlik bardağı değil denizi taşırıyor. Bu bugünün de sorunu değil, son 60 yıldır ülkemizi yöneten sağ iktidarlar isimlerine adalet koyuyorlar ama uygulamada adaletsizlik aldı başını yürüdü. Tek kurşun atmamış 3 genç idam edildi, çocuklar yaşları büyütülüp idam edildi, evlerine çarpı koyulup katledilen insanların kanı Fırat oldu. Otele insan doldurup yakanlar Sivas’ta ellerini kollarını sallayarak gezdiler. Sonra da zaman aşımı ile halkımızdaki adalet duygusuna ağır zarar verdiler. 24 yıldır adalet arıyoruz. Eğer deniz taşıyorsa hepimizi birden yutabilir. Bu yüzden kime oy verirseniz verin, hangi partiden ya da inançtan olursanız olun bu sesi duyun. Duyun ki ülkemizde gerçekten adalet tekrar var olsun” diye konuştu.

Yürüyüşte, kadın cinayetlerine dikkat çekilirken, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a atfen açılan “Selo’da #Adalet diyor” dövizi dikkat çekti.

Sık sık “Hak, hukuk, adalet” sloganlarının atıldığı yürüyüşte, yürüyüşçülerin serinlemesi için mola yerinde üzerlerine su sıkıldı. Suyun sıkıldığı sırada gökkuşağı oluştu.

‘ADALETİ MUMLA ARIYORUZ’

Marmara Depremi'nde birinci derecede yakınlarını kaybedenlerin geçici barınmaları için yapılan İzmit'te Arızlı Irak Konutları'nda oturanlar da yürüyüşe katıldı.

Depremzedeler, “Biz de adalet istiyoruz. Arızlı depremzedeleri” yazılı dövizler taşıdı. Depremzedeler adına konuşan Recep Uğur, "Adalet bekliyoruz ve mumla arıyoruz. İzmit çıkışına kadar da bu yürüyüşe katılacağız" dedi.

Bugün de provokasyonların yaşandığı yürüyüş, yarın Sapanca gölünden devam edecek.

(Kaynak: Dihaber)