CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılan bir kişi fenalaştı.

Yürüyüş sırasında fenalaşan yurttaşa sağlık görevlileri acil müdahalede bulundu. Hastaneye kaldırılan ismi açıklanmayan kişinin durumunun kritik olduğu öğrenildi.

Yapılan ilk açıklamada fenalaşan yurttaşın kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği iddia edilmişti.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ dördüncü gününde devam ediyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, geçirdiği krizin ardından olay yerinde yapılan müdahaleyle kalbi tekrar çalıştırılan 65 yaşındaki Tatlı'nın Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildiği ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı'nın yazılı açıklaması şöyle:

"18 Haziran 2017 (Bugün) saat 10.05'de Cumhuriyet Halk Partisi yürüyüşüne katılan 65 yaşında bir vatandaşımız fenalaşmış ve kalbi durmuştur. Yürüyüşe eşlik eden tam donanımlı 112 Ambulans ekibimiz, vatandaşımıza anında acil ilk yardım müdahalesini yapmıştır. Olay yerinde yapılan müdahale sonucu vatandaşımızın kalbi tekrar çalıştırılmıştır. Daha sonra ekibimiz, hastamızı yakın olması sebebiyle Kazan Devlet Hastanesi Acil Servisine nakletmiştir. Burada da müdahaleye devam edilen hastamızın durumunun uygun olmasıyla birlikte bir üst merkez olan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledilmiştir. Hastamızın sağlık durumu ciddiyetini korumaktadır."