Adalet Kurultayı'nda içki içtikleri belirlenen 3 kişinin bir daha partiye geri alınmamak üzere ihraç işlemleri başlatılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da alkol tartışmasına girmişti. Adalet Kurultayı'na katılan isimler arasında yer alan İlahiyatçı İhsan Eliaçık'tan açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan alkol tartışmasına girerek, katıldığı televizyon programında “Çanakkale'ye gidenler votka mı dersiniz şarap mı dersiniz.. ama bizim gençlerimiz tek bayrak tek millet tek vatan dedi” ifadelerini kullanmıştı.

Adalet Kurultayı’na katılan İlahiyatçı İhsan Eliaçık, “Adalet Kurultayı'nda hiç alkol alan görmedim. Gezi günlerinde söylediğimi yine söylüyorum: Sarhoş olsun anlaşırız, yeter ki kalleş olmasın!” mesajını Twitter’da paylaştı.

Eliaçık, “İçki içmenin Kur'an'da cezası yok ama şu dört şeyin var: 1-Öldürmek, 2-Çalmak, 4-İftira, 4-Zina, taciz, tecavüz” diyerek sosyal medyadaki açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Çanakkale civarında bir kaç kişinin bira içmesi mi, köprü geçecek diye arsa kapatma yarışına girmek mi şehitlerin ruhunu sızlatır?

İçki içmek değil sarhoş olmak haramdır. İçki içmek çevreye zarar verilmedikçe bireysel bir olaydır, karışılamaz ama ya öldürmek, çalmak?

Neymiş votka, şarap içmişlermiş, içer sana ne?

Sen içtiğin kanın, yediğin haramın, aldığın rüşvetin, yığdığın servetin hesabını ver?”