Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile ortak basın açıklaması yaptı.

Feyzioğlu, "Türkiye Barolar Birliği devletimizin dimdik arkasındadır. Devletimize kendimizi siper etmeye Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Türkiye Barolar Birliği milli bir yapıdır. Bundan rahatsız olan rahatsız olmaya devam edebilir. Terör örgütlerini kahredeceğiz. Dediğimden rahatsız olan varsa bu rahatsızlık bizim madalyamızdır" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun siyasi partilerin il başkanlıklarına yaptığı ziyaretlere yönelik tepkileri değerlendirdi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Bazıları bize devletçi yakıştırması yapıyor ya Türkiye Cumhuriyeti başımızın üzerinde taşımak bizim de vazifemizdir. Türkiye Barolar Birliği devletimizin dimdik arkasındadır. Devletimize kendimizi siper etmeye Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Türkiye Barolar Birliği milli bir yapıdır. Bundan rahatsız olan rahatsız olmaya devam edebilir. Terör örgütlerini kahredeceğiz. Dediğimden rahatsız olan varsa bu rahatsızlık bizim madalyamızdır."

Yakın zamanda aç kalabiliriz susuz kalabiliriz ancak adaletsiz kalamayız. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi yargıyı dizayn etme aracı gören FETÖ gibi anlayışları elimizin tersiyle itip mücadele ediyoruz. Her meslek grubundan görüş olarak yargıda reform için çalıştık.

Reformu yıllık olarak izleme kurulu oluşturacağız. Yargı reformu belgesi, 2019'da yargıya güvenin artacağı bir yıl olacak. Sayın Feyzioğlu Türkiye'nin çok değerli bir hukuk insanıdır. Bu konuyla ilgili de çok önemli katkıları olmuştur. Türkiye'de Terörle Mücadele konusunda söz söyleyen vatandaşı önemlidir. Bu mücadele bir insan hakları eylemidir. Bunu Türkiye Barolar Birliği başkanın söylemesi önemlidir.