Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu'na saldıranların serbest bırakılmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, annesine ve kendisine sosyal medyada küfreden kişinin serbest bırakıldığını açıklayarak, "Tweet'imle yeniden alırsanız provakasyon sayacağım" dedi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den, "Bana tutuklama siparişi vermeyin" açıklaması geldi.

Hükümette 'tutuklama' polemiği yaşanıyor. Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu'nun geçen hafta uğradığı saldırıyı gerçekleştiren kişilerin ifadelerinin alınmasının ardında serbest bırakılmaları tartışma konusu olmuştu. Uğuroğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ü telefonla arayarak durumla ilgili üzüntüsünü bildirdiğinde 'avukatınız itiraz etsin' yanıtını aldığını ancak itiraza rağmen kararın değişmediğini açıkladı.

SOYLU: BAKAN OLSAN NE YAZAR?

Bu gelişmelerin hemen ardından dün gece Twitter hesabından bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, annesi ile birlikte görüldüğü fotoğrafın altına küfürlü mesaj yazan bir kişinin serbest bırakıldığını söyledi. Soylu mesajında, "45 gündür anam hastanede Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest. Ne yapmalıyım. Bakan olsam ne yazar. Millet, devlet işleriyle boğuşurken anasının namusuna sahip çıkamamak ne ifade eder. Tweet'imle yeniden alınırsa da provakasyon sayacağım" dedi.