Reuters’ın haberine göre, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'nın Gaggenau kentinde yapması planlanan konuşması için verilen izin geri çekildi.

"ERDOĞAN MİTİNGİ" TARTIŞMASI 

Türkiye'de yapılacak anayasa değişikliği referandumu öncesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'daki olası mitingine ilişkin tartışmalar sürerken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Başbakan Binali Yıldırım'ın ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da referandum kampanyası için Almanya'ya gideceği bildirilmişti.

AKP'Lİ YENEROĞLU DOĞRULAMIŞTI 

AKP milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Alman Haber Ajansı dpa'ya İstanbul'da yaptığı açıklamada,Badische Neueste Nachrichten gazetesinde yer alan haberi doğrulayarak, Bakan Bozdağ'ın Baden-Württemberg eyaletinin Gaggenau kentinde bugün akşam düzenlenecek olan etkinliğe katılacağını açıklamıştı. Bad Rotenfels semtindeki bir toplantı salonunda gerçekleşeceği belirtilen etkinliğin Karlsruhe Başkonsolosluğu tarafından da doğrulandığı kaydedilmişti.

Bakan Bozdağ'ın Almanya'da düzenlenecek etkinliğe katılacak olmasının konuşulmasına Almanya Adalet Bakanı Heiko Maastepki göstermişti. Maas, Badische Neueste Nachrichten'a verdiği demeçte, "Almanya'da mitinge katılacak Türk siyasetçiler, basın ve ifade özgürlüğünün bizim için ne kadar önemli olduğunu bilmeliler. Ve ifade özgürlüğü talep edenin, kendisinin de hukuk devleti ve basın özgürlüğünü garantisi etmesi gerekir” şeklinde konuşmuştu.

DENİZ YÜCEL'İN TUTUKLANMASI 

Adalet Bakanı Maas Türkiye-Almanya ilişkilerine değinirken de gazeteci Deniz Yücel'in tutuklanmasına ilişkin olarak, “Olan bitenlere baktığımızda bence artık alçak sesle konuşma döneminin geride kaldığı bir yere varmış bulunuyoruz” ifadesini kullanmıştı.