Ada Araştırma'nın 26 ilde yaptığı araştırmada katılımcılara "Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Muharrem İnce'nin kuracağı partilere oy verir misiniz?" diye soruldu.

Ankete katılanların yüzde 9,5'i “Babacan'a oy veririm“ derken yüzde 8,6'sı Davutoğlu, yüzde 7.6'sı ise Muharrem İnce dedi.

BABACAN’A EN ÇOK OY İYİ PARTİ‘DEN

Ada Araştırma Şirketi'nin sosyal medya hesabından duyurulan anket sonuçlarına göre, Ali Babacan'ın kuracağı partiye en çok oyu ise Saadet Partil'i, İYİ Parti‘li ve CHP'li seçmenlerin vereceği sonucu ortaya çıktı.

21-28 Ekim 2019 tarihleri arasında 26 il genelinde gerçekleştirilen bu kamuoyu araştırması, vatandaşların Ekim 2019 Türkiye gündemini belirleyen olaylarla ilgili algı ve düşüncelerini ölçmek ve değerlendirmek amacıyla gerçekleştirildi.

Araştırmanın, 18 yaş ve üzeri toplam 1700 katılımcıyla önceden hazırlanmış soru formuna bağlı olarak (CATI) bilgisayar destekli telefonla anket yapma tekniğiyle gerçekleştirildiği belirtildi.

Araştırma örnekleminin oransal dağılımının, Türkiye'nin demografik koşullarına göre tespit edildiği aktarıldı.

Araştırma örnekleminin, demografik bilgilere göre dağılımında TÜİK verileri, lokasyon dağılımında ise genel seçimlerdeki seçmen sayısının baz alındığı kaydedildi.