Abdullah Öcalan'ın, dün görüştüğü Mehmet Öcalan aracılığıyla yaptığı çağrının ardından, cezaevlerindeki açlık grevlerinin sonlandırıldığı açıklandı.

Abdullah Öcalan'ın dün (17 Kasım) kardeşi Mehmet Öcalan aracılığıyla yaptığı "Açlık grevi eylemi çok anlamlıdır. Bu eylem yerini bulmuş ve amacına ulaşmıştır. Hiçbir tereddütte kalmadan, bir an önce açlık grevine son versinler" çağrısının ardından cezaevlerinde açlık grevinde olan mahpuslar adına yapılan açıklamada, eylemin 18 Kasım itibarıyla sonlandırıldığı duyuruldu.

Açıklamayı yapan Deniz Kaya, "Önderliğimizin çağrısını esas alıyor ve 18 Kasım 2012 tarihinden itibaren eylemimizi sonlandırıyoruz" dedi.

"ÇÖZÜMÜN EN SAMİMİ DEKLARASYONUNDA BULUNDUK"

Açıklamada şöyle denildi: "Eylemimizin amacı Kürt sorununun şiddete dayalı çözüm anlayışının ülkemizi sürüklediği trajik gidişata dur demek, yaşam ilkesini hayata geçirecek müzakere ve diyalog sürecinin başlaması için gerekirse kendimizi feda etme iradesini ortaya koymaktı. Kürt sorununun demokratik çözüm yolunu açmak için kendi bedenimizi ortaya koyduk ve çözümün en samimi deklarasyonunda bulunduk.

Kürt halkının ve demokratik kamuoyunun eylemimiz süresince ortaya koyduğu direnişi selamlıyor ve direnişimize büyük moral ve güç kattıklarını belirtmek istiyoruz. Milyonların, onbinlerin direnişi ile bütünleşmiş olması an itibarı ile devletin şiddete dayalı çözüm sürecini anlamsızlaştırmıştır. Halkımıza ve demokratik kamuoyuna bu anlamda teşekkür ediyoruz."