PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle 111 gündür açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in yanı sıra 67 farklı cezaevinde kalan 331 tutuklu ve hükümlü açlık grevini sürdürürken, Hewlêr, Strasburg ve Galler'de başlatılan eylemler de devam ediyor.

Açlık grevindekilerin taleplerine ilişkin hükümetten herhangi bir adım atılmazken, cezaevlerindeki PKK’li ve PAJK’lı tutuklular adına Deniz Kaya’dan bir açıklama geldi. Kaya, süresiz dönüşümsüz açlık grevi eyleminin 1 Mart itibariyle tüm cezaevlerine yayılacağını duyurdu.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre 1 Mart'ta tüm cezaevlerinde başlayacak eylemin Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit kaldırılana kadar devam edeceklerini belirten Kaya, kendilerini süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminden Öcalan dışında kimsenin vazgeçiremeyeceğini belirtti. Kaya, "Önderliğimiz üzerindeki tecrit devam ettikçe, direnişimiz devam edecektir. Bu minvalde tüm demokrasi savunucularına, aydın, yazar, akademisyenlere ve sivil toplum kuruluşlarına çağrımızdır; yükselen direnişimize ses olun. Herkesi tecridi kırmak için direnmeye çağırıyoruz" dedi.

Tüm cezaevlerinde bulunan MLKP davası tutukluları da 1 Mart’tan itibaren 15 günlük açlık grevi eylemi yapacaklarını duyurdu.

ANF'de yer alan habere göre MLKP davası tutukluları adına yapılan açıklamada, "Leyla Güven'le dayanışmak için tüm hapishanelerde bulunan MLKP dava tutsakları olarak 1-15 Mart tarihleri arasında 15 günlük açlık grevine gireceğimizi duyuruyoruz. Leyla Güven haklıdır tecrit kaldırılmalıdır" denildi.