PKK'li tutukluların 12 Eylül tarihinden itibaren başlattıkları süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 44. gününe girerken, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'ne giden Diyarbakır Başsavcı Vekili ve beraberindeki heyetin, açlık grevindeki tutsaklara hakaret ettiği iddia edildi.

 

Açlık grevindeki tutsaklar görüşçüleri aracılığı ile yaptıkları açıklamada, odalarını ziyaret eden Başsavcı Vekili'nin istirahat eden tutsakların üzerindeki battaniyeleri zorla çekerek, rahatsız ettiği iddia edildi.

 

BAŞSAVCI VEKİLİ: 'BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN SİZE MÜDAHALE ETMEK'

Açıklamada, Başsavcı Vekili'nin, "Açlık grevinde olup olmamanızın bizin için hiç bir önemi yok. Bizim için önemli olan tek şey, bilinç kaybı olduktan sonra size müdahale etmektir. Şu anda hazırlıklarımızı ona göre yapıyoruz" dediği belirtildi.

 

Tutukluların, Başsavcı Vekili'nin yaklaşımının bireysel bir tutumdan ibaret olmadığı, devletin açlık grevinde olanlara yaklaşımının bir göstergesi olduğu yönünde açıklama yaptıkları bildirildi.

 

Açlık grevindeki tutsakların kendilerine cezaevi yetkilileri tarafından B1 vitamininin verilmediğini ve gerekçe olarak B1 vitaminin Türkiye'de bulunmadığının ileri sürüldüğünü açıkladıkları da bildirildi.